Development & Website

Hairplus MC
Het geheim voor een volle bos haar.

Al meer dan 35 jaar een begrip.
Hairplus Medical Center is één van de oudste en beste haartransplantatie-klinieken van Nederland. Met meer dan 35 jaar aan ervaring en een groot aanbod aan complexe medische procedures wilden ze een nieuwe website die genoeg informatie kon weergeven. Aan de hand van een nieuwe informatie-structuur, homepage en detailpagina's wordt iedere haartransplantatie behandelmethode uitgelegd.
Diensten
 • Back-end Development
 • Font-end Development
 • Prototyping
 • UI & UX Design
 • Webdesign
Een kennisbank

Waardevolle kennis;
informeren in plaats van verkopen.

Het doel waar we ons op focusten met het ontwerpen van deze website was om nieuwe, potentiële klanten te informeren over de diensten die Hairplus te bieden heeft. Van informatieve artikelen tot aan persoonlijk advies; Hairplus laat zien dat ze professioneel zijn en alle kennis in huis hebben.

Hairplus Medical Care website afgebeeld op 6 tablets

We hebben een framework opgezet van verschillende pagina's die de basis voor de volledige website vormt. Hairplus kan elementen zelf toevoegen om zo de website up-to-date te houden.

Homepage

Alle informatie
binnen handbereik.

De homepage is een verzameling aan informatie en manieren om in contact te komen met Hairplus. Vanuit een wireframe – een schematische weergave van informatie – hebben we alle elementen eerst op zijn plek gezet. Vanuit hier is in dialoog alles verfijnd en voorzien van styling. Je kunt via de homepage gemakkelijk de klantenservice vinden, een gratis consult aanvragen of snel navigeren via het mega menu.

 • Meteen alles zichtbaar door het mega menu en snelle navigatie
 • Gratis fotoconsult, makkelijk te uploaden
 • Duidelijke call-to-actions
 • Ingebouwd afsprakensysteem
Hairplus Medical Care wireframe van de homepage
Hairplus Medical Care afbeelding van de homepage

User interface — gebruik van iconen

We hebben een serie iconen ontworpen om hiërarchie te creëren en complexe informatie te ondersteunen. We maakten ze vriendelijk en begrijpelijk om zo een menselijk aspect toe te voegen aan de soms intimiderende medische inhoud.

Een verzameling van Hairplus iconen
De iconen-serie blijft uitbreiden. De iconografische taal helpt om de vaak lastige inhoudelijke teksten toegankelijker te maken.
Contact- & detailpagina

Begrijp je bezoeker;
leer van ze en anticipeer hierop.

We hebben een CMS – Content Management System – aangemaakt voor de website waarmee pagina's, teksten en afbeeldingen gemakkelijk door de klant aan te passen zijn. Vaak gaat een bezoeker een aantal informatiepagina's door voordat ze de keuze maken om contact op te nemen. Het CMS geeft hierin genoeg flexibiliteit om alle ins-and-outs van de behandelingen te beschrijven en aan te passen.

 • Handig in te vullen formulieren om makkelijker te communiceren
 • De mogelijkheid om in te schrijven voor de nieuwsbrief is aanwezig op elke pagina
 • Sub-menu's maken het navigeren snel en eenvoudig
 • Flexibele blokken om makkelijk nieuwe informatie te plaatsen
Afbeelding van de Hairplus Medical Care contact pagina
Hairplus Medical Care detail pagina
Hairplus Medical Care homepage op mobiel
Hairplus redenen om te kopen op een mobiel scherm
Hairplus mobiel menu op scherm
Hairplus Medical Care foto beoordeling op mobiel

Responsive design

De Hairplus MC website is net zo makkelijk te gebruiken op mobiele apparaten als op je vaste computer. We focussen ons op een ervaring die gelijk moet zijn op ieder schermformaat.

Responsive webdesign is cruciaal als je hoog wil scoren in zoekmachines. Door in code alles op zijn plek goed neer te zetten doen we er alles aan om te kunnen onderscheiden in een competitieve markt.

Fotografie door Brooke Cagle en Getty Images.

Volgend project

Detron

Vrouw houdt een laptop vast met daarop de vacature website ontwerp voor Detron
Wil je meer weten over wat wij doen?

Hairplus MC